EALi kongressil valiti uued auliikmed ja ametisse uus/vana juhatus


8.12.2023



Eesti Ajakirjanike Liit (EAL) hääletas reedesel kongressil uuesti kolmeks aastaks esimeheks Helle Tiikmaa ja juhatusse tagasi Ago Gaškovi, Ene Pajula, Jaak Tammearu ning Madli Vitismanni. Uue tulijana sai juhatusse ajakirjandustudeng ja Pereraadio hommikuprogrammi toimetaja Laura Jõgar. Juhatuse seitsmes liige, EALi ERRi osakonna usaldusisik Rene Kundla sai oma kolme-aastase mandaadi juba eelmisel aastal. Tiikmaa on olnud liidu juhatuses aastast 2011 ja esimees alates 2017. aastast. Juhatuse liikmeteks on Pajula ja Vitismann samuti olnud alates 2011. aastast, Tammearu 2014. aastast ja Gaškov 2017. aastast.


„Tegelesime sel suvel liidule arengustrateegia kokkupanekuga ning aastaiks 2024-2028 tegevuskava loomisega. Seetõttu oli enamik eelmisest juhatuse koosseisust valmis jätkama, et alustatu lõpuni viia,“ ütles Tiikmaa. „Uue noore tulija abil loodame aga värsket verd liitu juurde tuua. Juhatus tänab Merike Viilupit ja Meelis Sülda, kes uude juhatusse ei kandideerinud.“


EAL valis ka kaks uut auliiget – elupõlise Saaremaa kultuuriajakirjaniku ja kirjaniku Enda Naaberi ning liidu heaks nii tegevjuhi kui ka juhatuse liikmena palju teinud ja aastaid Naistoimetajate Ühenduse eestvedajaks olnud Merike Viilupi.



Eesti Ajakirjanike Liidu juhatus


Pildigalerii

Fotod tegid Ülo Josing, Helle Tiikmaa, Jüri Estam



Lisateave:


Helle Tiikmaa

Eesti Ajakirjanike Liidu esimees

eal@eal.ee

+372-5333-9699