Image

Teadusajakirjanike grandivõimalus Austrias


20.09.2023



Austria Teaduse ja Tehnoloogia Instituut (ISTA) pakub teadusajakirjanikkele kolme kuu pikkust granti osalemaks „Ajakirjanik kohapeal“ programmis. Progamm algab 2024. aasta aprillis. Kandideerimise tähtaeg on 31. oktoober.


Kolme kuu jooksul on teadusajakirjanikel võimalus jälgida kahte uurimisrühma ja samal ajal tegeleda ka iseseisvate teadusajakirjanduse projektidega. Nad jagavad oma kommunikatsioonialast ekspertiisi ülikoolilinnakus tegutsevate teadlastega loengute või töötubade kaudu. Grandi suurus on kokku 15 000 eurot.


„ISTA eesmärk on edendada kvaliteetset teadusajakirjandust,“ selgitab Florian Schlederer, ISTA kommunikatsiooni- ja ürituste juht. „Ajakirjanike osalusprogramm on suunatud vahetuse lihtsustamisele ajakirjanike ja teadlaste vahel ning uute viiside uurimisele, kuidas teadustulemusi laiemale avalikkusele kättesaadavaks teha.“


ISTA asub Viini vahetus läheduses Klosterneuburgis. Instituut avati 2009. aastal ja see tegeleb looduse, matemaatika- ja arvutusteaduste valdkonna uuringutele. Instituudis on kokku 1000 töötajat ja 75 erinevat uurimisrühma.



Lisateavet programmi leiab SIIT.