Hübriidseminar "Mis mõttes - kollektiivleping?"


3.04.2023



Kas ja kui, siis milleks võiksid Eesti ajakirjanduses tulusad olla kollektiivlepingud, mis praegu on vaid ERRi töötajatel? Kuidas ERRis võiks need paremad olla?


EAL korraldab 5. aprillil hübriidseminari kollektiivleppe võimalustest ja Soome kogemusest nii lepingute kui ka YLE ja erameedia konflikti lahendamisel. Seminar toimub ERRi pressikeskuses (Kreutzwaldi 14, ERRI Uudistemaja) ja zoomis kell 13-15.


Soomes on ajakirjanikel valdkonda kattev kollektiivleping ja eraldi kollektiivleping rahvusringhäälingule YLE. Kaalutakse ka, kuidas ellu viia vabakutseliste kollektiivlepingut, millele avas tee hiljutine EL direktiiv.


Räägime YLE ajakirjanike usaldusisiku Mikko Martikaineniga, millist kasu kollektiivlepingu olemasolust saavad töölepinguga ajakirjanikud? Kuidas on YLE rolli ja võimalusi mõjutanud ELi otsus ja muudetud seadus?


Soome Ajakirjanike Liidu jurist Eveliina Tuomionen selgitab, mida SAL vabakutseliste heaks teeb, kuidas võiks kollektiivleping toetada vabakutselisi ajakirjanikke ja mis takistab selle kiiret sõlmimist Soomes?


Seminar toimub inglise keeles ja seda veab Helle Tiikmaa.


Osalemiseks registreeruda SIIN



Lisateave:


Helle Tiikmaa

Eesti Ajakirjanike Liidu esimees

eal@eal.ee

+372-5333-9699