Eesti Ajakirjanike Liit muutis kongressil juhatust ja liikmemaksu ning valis uue auliikme


04.11.2022



Eesti Ajakirjanike Liit (EAL) muutis reedesel kongressil juhatuse liikmete arvu nõuet põhikirjas ja valis kahe, põhitöökohal koormuse suurenemise tõttu lahkunud, liikme asemele ühe uue. Uueks juhatuse liikmeks sai ERRi Virumaa korrsepondent ja EALi ERRi osakonna usaldusisik Rene Kundla.

“Renel on häid mõtteid ja pealehakkamist,” ütles EALi esimees Helle Tiikmaa. “Mida enam tegusaid inimesi juhatusse saame, seda rohkem suudame ära teha ajakirjanike heaks ning huvides.”


Kuna EALi põhiline sissetulekuallikas on liikmete aastamaks, siis selleks, et tagada liidu tegevuse jätkumine, pidi kongress kinnitama ka liikmemaksu tõusu , et tagada liidu tegevuse jätkumine. Viimati muudeti summat kümne aasta eest.

“Me ei teinud liikmemaksu tõstmise ettepanekut kerge südamega ega kergekäeliselt, kuid teist teed juhatus praegu ei leidnud,” ütles Merike Viilup, kes juhtis komisjoni, kes kaalus juhatuses liikmemaksu variante.


UUueks auliikmeks valiti Eesti üks vähestest merendusajakirjanikest Madli Vitismann, kes on viimases neljas juhatuses löönud EALi huvides kaasa autoriõiguste ja muu seadusloome aruteludes, kinnisvara ning finantsküsimustes.


Kongressile järgnes avalik arutelu „Kultuurikandja, kole koll või kodukoer“, kus külalisteks Kultuuriministeeriumi meedianõunik Andres Jõesaar ja Meediaettevõtete Liidu poolt Igor Rõtov.



Eesti Ajakirjanike Liidu juhatus


Pildigalerii

Fotod tegi Ülo Josing




Lisateave:


Helle Tiikmaa

Eesti Ajakirjanike Liidu esimees

eal@eal.ee

+372-5333-9699