Image

Ukrainas tegutsevate ajakirjanike toetusfondi annetusleht


12.03.2022



Euroopa Ajakirjanike Föderatsioon (EFJ) ja Rahvusvaheline Ajakirjanike Föderatsioon (IFJ) avasid ühise annetuste veebilehe Donorbox, kus ka eraisikud saavad lihtsamalt annetada Ukraina ajakirjanike toetusfondi. Kõik annetused lähevad otseselt Ukrainas töötavate ajakirjanike ja Ukraina ajakirjanike organisatsioonide toetamiseks.


Ukraina ajakirjanike toetusfondi avamisest peale on kogutud juba 140 000 eurot, enamus sellest erinevate Euroopa ajakirjanike liitude, EFJ ja UNESCO poolt. 20 000 eurot on annetatud juba Donorboxi kaudu. Kuid abivajadus on jätkuvalt suur.


Annetustega toetatakse Ukraina Ajakirjanike Liidu ( National Union of Journalists of Ukraine, NSJU ) ja Ukraina Sõltumatu Meedia Ametiühingu ( I Independent Media Trade Union of Ukraine, NMPU ) tegevust, aga hangitakse ka isikukaitsevahendeid (kuuliveste ja kiivreid). Poola-Ukraina piirile luuakse logistika ja koordinatsioonikeskus nii abisaadetiste edastamiseks Ukraina ajakirjanikele kui ka evakueerimisväravaks, juhuks kui Venemaa väed tungivad Lääne-Ukrainasse ning ajakirjanikud peavad põgenema.


Ajakirjanikud Ukrainas on ohus ja nad vajavad tuge. Kui soovite just ajakirjanikke toetada, annetage Ukraina ajakirjanike toetusfondi Ukraine Safety Fund, kasutades Donorboxi linki: https://donorbox.org/donation-to-the-ifj-safety-fund-for-journalists-in-ukraine




Lisateave:


International Federation of Journalists IFJ

+32 2 235 22 16

ukraine@ifj.org