Eesti Ajakirjanike Liidu uus auliige on Martin Viirand


Pressiteade 27.04.2018



Eesti Ajakirjanike Liidu (EAL) kongress nimetas liidu auliikmeks kultuuriajakirjaniku Martin Viirand-i. „Ta töö fookuses on leida ja korrastada kultuuriprintsiipe, mis ühendavad Eesti ühiskonda ja kultuuri läbi aegade, läbi ajastute, ja jätkuvad edaspidi,“ põhjendas EALi liige Maarja Lõhmus kongressile Viirandi auliikmeks esitamist.


„Martin Viirand on just selline ajakirjanik, kes, mõeldes küll vestluskaaslasega kaasa, ei tungi peale, vaid laseb voolata oma vestluskaaslase jutul, särada oma vestluskaaslasel,“ ütles EALi esimees Helle Tiikmaa. „Tänapäeval on see ajakirjanduses üsna haruldane oskus.“


Martin Viirand on sündinud 11. septembril 1942, lõpetanud 1966. aastal Tartu Ülikooli eesti filoloogina, töötanud õpetajana ja Eesti Raadio kultuuritoimetajana. Tänu temale on Eesti Rahvusringhäälingu heliarhiivis säilinud kümned lood eesti kultuurile üliolulistest inimestest, näiteks saatesari „Maailmapilt.“ Oma raadiointervjuude valiku on ta avaldanud koguteoses "Olnust olevatele. Martin Viirandi heliarhiivist".


EALi 31. kongress toimus reedel, 27. aprillil Eesti Rahvusringhäälingu pressikeskuses. Kongressil kinnitati ka juhatuse liikme vahetus – Postimehe ajakirjaniku Andres Reimeri asemele astub filmilavastaja ning kihnukeelsete uudiste toimetaja Mark Soosaar.


Eesti Ajakirjanike Liit on ajakirjanike ja meediatöötajate loome- ning kutseliit. EAL on 1919. aastal asutatud Eesti Ajakirjanikkude Ühingu õigusjärglane.



Lisateave:


Helle Tiikmaa

Eesti Ajakirjanike Liidu esimees

eal@eal.ee

53339699